סכרת, אינסולין, לפטין וגרלין

הגוף שלך הוא שילוב מורכב ומדהים של כימיקלים, אנזימים והורמונים. למרות שזה עשוי להיות מפתה להאמין כי הורמון אחד שולט במצב הבריאות באופן כללי, המציאות היא הרבה יותר מורכבת.

כך הדבר גם לגבי סוכרת. ייתכן כי מדד רמת הסוכר בדם הוא תוצאה של יותר מדי סוכר בדם שלך, אבל זה למעשה רק מאפיין אחד ממערכת שלמה הקשורה לתנגודת לאינסולין ברמה הסלולרית שלך (חלק מסינדרום מטבולי).
אינסולין (Insulin) הוא בעצם הורמון המופרש על ידי הלבלב, והאחראי על וויסות הסוכר בדם ועל פני קרום התא לשימוש כדלק בתוך התאים בגוף. כאשר התאים בגופך מפתחים עמידות לאינסולין, הגלוקוז (סוכר) נשאר בדם, ובכך בעצם נגרמת העלאת רמות הסוכר בדם בתור התחלה ולאורך זמן סוכרת ומחלות מטבוליות שונות.
סיבה נוספת של עליית סוכר בדם היא "בלבול או תקלה" הקשורה בלפטין. לפטין (Leptin ) הוא הורמון המיוצר על ידי תאי השומן בגוף. חלק מהתפקיד של הלפטין הוא לדווח למוח כמה שומן יש לך בגוף בזמן נתון.
לפטין קשור גם למערכת החיסונית, פוריות והסדרת כוחות האנרגיה בגוף.
ההורמון השלישי הקשור אישית עם סוכרת הוא גרלין (Ghrelin). הורמון זה מופרש בכמויות קטנות במספר מוקדים בגוף והוא "מרמז" למוח כי את/ה רעב/ה. גרלין קשור ישירות להורמון הגדילה בגוף ופועל שונה אצל גברים ונשים.
אז נעים להכיר את האינסולין, לפטין וגרלין, אלה הם שלושת השחקנים הראשיים הקשורים ישירות להתפתחותה של מחלת הסוכרת. בתפקוד לקוי של לפטין או גרלין, תאכל/י יותר מדי אוכל ביחס ישיר לרמת הפעילות הפיזית ולקצב חילוף החומרים של גופך, וכתוצאה מכך עלייה במשקל והשמנה.

ברוב המקרים של השמנת יתר, אנו נוכל לראות תנגודת אינסולין, פגיעה מטבולית ("תקלה" במנגנון חילוף החומרים), וכתוצאה ישירה מכך, עלייה ברמות הסוכר בדם וסוכרת.