מהי הפרעת קשב וריכוז והאם אפשר ללא רטלין? חלק ב'

אז אחרי שדיברנו בפעם הקודמת על מהי בעצם הפרעת קשב וריכוז, בואו ונדבר הפעם על חמישה דברים פשוטים שיכולים להשפיע על ילדכם הסובל מ- ADHD.

סוכר - באופן גורף! יותר מידי סוכר, יותר מידי ממתיקים (דבש, סילאן), יותר מידי מתוקים, יותר מידי שתייה מוגזת ותזונה מוגברת של פחמימות ועמילן, יוביל לשחרור רב של אינסולין לדם, דבר שלאורך זמן יגרום לירידת רמות הסוכר בדם. ירידה דרסטית או מתמשכת של רמות הסוגר בדם יכול לגרום לדיכאון, כעס, חרדה ואפילו התקפי פאניקה וכמובן חוסר שקט.

בנוסף, סוכר בדם עלול לגרום למצב של דלקת כרונית בגוף, ומחקרים רבים הוכיחו את הקשר בין תזונה עתירת סוכר והחמרה במצב בריאות.

גלוטן - מחקרים רבים לאורך שנים הראו בצורה חד משמעית כי רגישות לגלוטן ואף צריכה מוגזמת של גלוטן, עלולה להיות יכולה להוות סיבה מרכזית ועיקרית ליצירת בעיות נוירולוגיות ואף פסיכיאטריות, כולל מצבי ADHD ועל כך אין עוררין. מחקר שהתקיים בשנת 2011 הראה קשר הדוק בין מחלת הצליאק אצל ילדים ומבוגרים הסובלים מ- ADHD. ובמקביל הוכח כי תזונה נטולת גלוטן גרמה לשיפור משמעותי בהתנהגותם של ילדים הסובלים מ- ADHD.

פרוביוטיקה - ד"ר נטשה קמפבל-מקברייד, רופא בעל תואר שני בנוירולוגיה, הראה והוכיח כי הרעלים הנמצאים במעיים של האדם, עלולים להגיע למוח, דבר היכול לגרום לתופעות נוירולוגיות שונות כגון הפרעות בהתנהגות, דיסלקציה, דיכאון, סכיזופרניה, הפרעות קשב וריכוז ובמקרים קיצונים גם לאוטיזם. לפיכך, אני ממליץ בחום להוסיף פרוביוטיקה לתזונה היומית שלכם.

אומגה 3 - ילדים בכל רחבי העולם כמעט וכמובן גם בישראל סובלים באופן כרוני מחוסר משמעותי של אומגה 3. לאורך השנים אנו יודעים ורואים כי חוסר באומגה 3 מעלה בצורה משמעותית את הסיכוי להיפראקטיביות, ליקוי וקושי בלמידה, בעיות בהתנהגות וכמובן ADHD. במהלך השנים האחרונות ראיתי עשרות ומאות מקרים של ילדים וגם מבוגרים אשר ע"י המלצה ולקיחה מוגברת של אומגה 3 דיווחו על ירידה באלימות, העלמות הדיכאון ושיפור משמעותי במצב הרוח. אצל ילדים, תוסף של אומגה 3 בכמות הנכונה שאמור להיות מותאם אישית לילד, הביא להורדה במינון של נטילת כדורים נגד ADHD אפילו עד מצב של הפסקה מוחלטת של נטילת ריטלין. בנוסף, נצפה שיפור של מעל 60% במצב הרוח וביכולת להתרכז לאחר חודשיים של אומגה 3 (נוכחתי לראות זאת בעצמי אין ספור פעמים).

אוכל מעובד - הפחתה והורדה של אוכל מעובד, כולל שימת דגש למזון נטול GMO ואוכל מהונדס גנטית, גרמו לירידה חדה ומהירה במצב ה- ADHD. מזה שנים רבות ידוע כי אוכל מהונדס הוא אחד מהאויבים הראשיים של ילדים ואנשים הסובלים מ- ADHD. מיותר לציין שיש להימנע ככל הניתן מאכילת צבעי מאכל באשר הם.

לסיכום, הדבר שנראה מורכב ובלתי ניתן לשליטתנו, הוא בסופו של דבר כל כך פשוט - כל כך קל להשפיע לטובה ואפילו להעלים לחלוטין את בעיית ה-ADHD וזאת על ידי שינוי קל ופשוט בהתנהלות היומיומית של הילד ושינוי קל בתזונה שדורשת בעיקר תשומת לב למזון אותו אנו נותנים או יותר נכון נמנעים מלתת לילדים שלנו.

זקוקים למידע נוסף? צרו איתי קשר, אשמח לסייע. אני כאן 24/7

שלומי זילברמן 054-442-0462