ויטמין B5

 

ויטמין B5 המוכר כחומצה פנטותנית, נמצא כמעט בכל סוג מזון שאנו צורכים, ויחסית לא נהרס כתוצאה מחום או עיבוד. המעניין הוא, שמקור המילה חומצה פנטותינית הוא במילה יוונית שמשמעותה - ”נמצא בכל מקום“. לכן הסיבה לכך שמחסור בוויטמין B5 הוא בהחלט נדיר.

תפקיד ה- B 5 בגוף האדם
ויטמין B5 הכרחי בייצור של מולקולת האנרגיה המוכרת כ- ATP. הוא משמש כקו-פקטור בהפיכת כולין לאצטיל-כולין. ויש לו תפקיד בייצור כולסטרול וחומצות שומן בכבד, הוא חשוב לייצור נוגדנים של מערכת החיסון, עוזר להגן מפני קרינה והקרנות, ומשמש כקו-פקטור בהפיכת נוראפנפרין לאדרנלין. בנוסף, משתתף בייצור הכולסטרול בגוף, מזרז את פעילות בלוטת יותרת הכלייה, מגביר יצור של חמצן באורגניזם בזמן פעילות גופנית ומוריד רמות של חומצה לקטית, מסייע מאד בבריאות השיער, מזרז את פעולת המעיים, נחוץ לבריאות העור ומזרז החלמה של פצעים.

חוסר ב- B 5 בגוף האדם
בעקבות שכיחותו הגבוהה של ויטמין B5 כמעט בכל סוגי המזון, חוסר בו הינו בהחלט מצב נדיר, ולרוב יכול להיגרם כתוצאה מתזונה לקויה באופן חריג. למרות כל אלו, קיימים מספר סימפטומים המעידים על חוסר בויטמין כגון: סטרס, עייפות, אנמיה, בעיית פוריות, בעיות עור.
מאד חשוב לי לציין שישנם מספר "חומרים", אשר בהחלט יכולים לשבש את הפעילות של ויטמין B5 או לגרום לפליטתו מהגוף, כגון: אספירין, אנטיביוטיקה, אלכוהול, גלולות נגד הריון, סטטינים ועוד.
המלצתי הינה: תמיד לאכול מאוזן.
מומלץ ביותר לקחת 100מ“ג לפני כל צילום רנטגן, ובמידה והאדם עובר טיפולים בהקרנות לקחת מינון גבוה יותר בכל התקופה.

רפואה שלמה ורק בשורות טובות.
אם יש לך שאלות..... אני כאן עבורך.

שלומי זילברמן
בריאות באחריות 24/7.