ויטמין B12

ויטמין B12 הנקרא גם קובלמין, אחראי בין היתר על ייצור DNA בתאים, ועל יצירת תאי דם באמצעות מח העצם. הוא בעל חשיבות מרכזית בכל הנוגע לפעילות תאי המוח, הזיכרון ומצב הרוח.

ויטמין B12 נחשב לויטמין הנחוץ ביותר בכל גיל לשמירה על המערכת העצבית בגוף.

תפקיד ה- B12 בגוף האדם
ה- B12 נחשב לאחד מהויטמינים בעלי ההשפעה הגדולה ביותר על תהליכים פיזיולוגיים המתרחשים בגוף האדם, ובין היתר הוא מעורב בייצור DNA בתאי הגוף השונים ויצירת תאי דם על ידי מח העצם.
הוא חיוני לפעילות תקינה של מערכת העיכול ומערכת העצבים ונחשב לויטמין יעיל וחיוני לצרכי טיפול במחלות נפשיות ונוירולוגיות.

נטילת ויטמין B12 בצורה הטבעית מתבצעת בצורת המתיל קולבמין, וזאת תורמת לגוף לשמירה על ה DNA ועל הגלוטטיון, שהוא בעצם נוגד החמצון החזק ביותר בגוף. מעודד פעילות בריאה של תאי המוח, תאי הזיכרון, מצב הרוח, תפקוד קוגניטיבי ועוד.

חוסר בויטמין: B12
מחסור בויטמין B12 הינה תופעה המאפיינת חלק גדול מאד מהאוכלוסייה בעולם המודרני. יחד עם זאת, חשוב לדעת - המחסור בויטמין זה מתפתח עם השנים, כאשר המחסור בויטמין הולך וגדל ביחד עם הגיל הכרונולוגי.
מחסור בויטמין B12 משויך למגוון רחב של בעיות וסיבוכים בריאותיים, לרבות, מחלות לב, מחלות בכלי הדם, אנמיה, פגיעה במערכות העיכול, פגיעה במערכת העצבים ועוד. לאחרונה הוכח הקשר בין סיבוכים רפואיים במהלך תקופת ההריון והלידה לבין מחסור ב- B12.
בנוסף, הוכח הקשר בין תופעות נוירולוגיות )שיטיון מוחי, איבוד הזיכרון קהות חושים( בקרב האוכלוסייה הבוגרת ברמה המנטאלית- פיזית, מחסור בויטמין B12 משפיע על מצב הרוח, איכות השינה והתיאבון.

המלצתי החמה – בכל פעם שיש חוסר בבדיקת הדם של B12, רצוי לקחת קופלקס של ויטמין B ביחד עם חומצה פולית וויטמין C.

יש לך עוד שאלה?
אני פה עבורך.

שלומי זילברמן – הומאופתיה קלאסית
בריאות באחריות 24/7