ויטמין E

ויטמין E, או בשמו המוכר טוקופרול, הוא ויטמין המסיס בשמן.

ויטמין זה משמש כאנזים בקרומי התאים, הוא מהווה אחד מהחומרים נוגדי החמצון רבי עוצמה, והוא מגן על קרומי התאים מפני רדיקלים חופשיים.
ויטמין E נקלט במעי הדק, והוא מתווסף אל השומנים בכל תהליכי העיכול המתרחשים בגוף האדם.
ידוע לנו היום כי ויטמין C מסייע לספיגת ויטמין E והנחשב לאחד מהויטמינים הנאגרים בגופנו לפרקי הזמן הממושכים ביותר.

תפקיד ויטמין E בגוף האדם
לויטמין E מגוון רחב של פעולות הכרחיות בגופנו, בין היתר הוא מגן על הריאות מפני חומרים מזהמים, מסייע רבות ליצירת אנרגיה בשרירים ובלב, מגן על תאי דם אדומים מפני הרס של רעלים שונים, ממיס כרישי דם ועוד.
ויטמין E נחשב כויטמין המגן על מערכת המין והרבייה אצל נשים וגברים, ואף כויטמין המקל על תופעות אופייניות לגיל המעבר.
בנוסף הוא משפר את זרימת הדם, וכפועל יוצא מכך מונע מחלות לב ומחלות בכלי הדם, מסייע לעיכוב תהליכי הזדקנות, והוא אחד מהויטמינים החיוניים ביותר לשמירה על תפקוד תקין של המוח. בכך למעשה הוא מונע ומעכב מחלות כגון: דמנציה, אלצהיימר, פרקינסון וכו'..
חוסר בויטמין E בגוף האדם
חוסר בויטמין E עלול להוביל במקרים מסוימים לחולשת שרירים קלה, ועד למצב מתקדם של ניוון שרירים.
בנוסף, מחסור בויטמין E עלול להוביל להתפתחותה של אמניה שבין יתר תסמינה נכללים תופעות כגון: חיוורון, עייפת כרונית, קוצר נשימה ועוד.
אצל תינוקות הסובלים ממחסור בויטמין E אנו יכולים לראות הופעת פגמים של תאי דם אדומים.
במהלך הילדות וגיל ההתבגרות, מחסור בויטמין E עלול להוביל לפגיעה במערכת העצבים. נשים וגברים הסובלים ממחסור בויטמין E עלולים לסבול מרמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם, ירידה בספיגת ברזל, ירידה בספיגת שומנים ועוד.
מקורות לויטמין E בתזונה
ויטמין E מצוי במגוון רחב של מאכלים, לרבות, שמן חמניות, שמן בוטנים, שמן כותנה, קמח לבן או כהה, אורז לבן או חום, שמן נבט חיטה, קטניות - סויה ושעועית, ירקות- כרובית, צנון, לפת, רוקט ועוד...
פירות - אבטיח, תות שדה, קיווי ומנגו.
חשוב לדעת, ויטמין E אף מגיע מן החי באמצעות חמאה, ביצים וכבד.

יש לך עוד שאלות
אשמח לענות על כל אחת ואחת.
בברכת בריאות שלמה

שלומי זילברמן – הומאופתיה קלאסית
בריאות באחריות 24/7