כולסטרול, מחלות לב וכל מה שלא מספרים לנו חלק II מהי בעצם מחלת לב, בכל אופן?

"מחלת לב" – אין אחד שלא מפחד שרופא יספר לו שיש לו מחלת לב, כמעט הפחד מהלא נודע.
אז מהי בעצם אותה מחלת לב הכול כך מפחידה, והאם בצדק?!
הפירוש הפשוט של מחלת לב הוא – הלב חולה או יש מחלה ללב, אבל האמת שיש מאות סוגים שונים של מחלות לב, החל ממחלה אורגנית, דרך מחלה של מסתמים, מחלות הקשורות להפרעות קצב ועוד ועוד ועוד...
בכל מקרה חשוב לדעת, אותה מחלה "שהורגת" את רוב האנשים היא לא באמת מחלה של הלב! המחלה הזאת היא מחלה של כלי הדם אשר מספקים דם ללב, ושמה האמיתי של המחלה הוא - Atherosclerosis - טרשת עורקים. טרשת עורקים או אתרוסקלרוזה היא מצב שבו נחסמים בהדרגה העורקים, וזאת בעקבות הצטברות של חומר שומני בדפנות של העורק. יש הקוראים לו "פלאק". אותו פלאק המצטבר בדפנות התא (כתוצאה מתהליכים שונים), עלול להגיע לנקודה בה העורק הופך להיות הרבה פחות אלסטי כמעט לרמה של צינור, ללא יכולת של גמישות והתגמשות. התהליך הזה הוא תהליך של שנים על גבי שנים, ויכול להתרחש כמעט בכל מערכת / איבר בגוף כמו ראיה, כבד, כליות, גפיים, ראש ועוד.
הבעיה המרכזית היא כאשר תהליך זה מתרחש באזור הלב, כאן נוצרת חסימה איטית של עורקי הלב, ואז בלי כמעט שום הודעה או אזהרה מוקדמת, אחד העורקים או יותר אשר מספקים דם ללב, נחסמים, ואספקת הדם לאותו אזור שבלב נפסקת! כאן אנחנו מכירים את המונח אוטם בשריר הלב או "התקף לב", שהסיבה כרגע היא חסימה בעורקי הלב. לרופא הלב, לקרדיולוג, ישנם כלים רפואיים בהם ניתן להכניס קטטר לתוך עורקי הלב, צינטור, אשר מתבצע תחת צילום רנטגן. אותו קטטר נכנס ישירות לעורק החסום דרך אותו פלאק, וע"י הכנסת בלון וניפוחו ניתן במקרים רבים לפתוח את החסימה ולהחזיר את העורק לקוטר, שבו תחזור אספקת דם טובה ונכונה ללב. חשוב לדעת, מסביב לאותו בלון ישנה מתכת קטנה ועדינה אשר מוכרת יותר בשם סטנט, והיא ממוקמת כרגע ע"י הרופא המצנטר באותו אזור בדיוק שבו הייתה החסימה, ומטרת הסטנט לשמור על העורק פתוח (במקרים קשים ומסובכים יותר מבצעים באדם ניתוח לב פתוח על מנת ליצור מעקף לעורק החסום). חסימה של העורק בלב, צינטור או ניתוח לב פתוח, מקבל את המונח הלא תמיד מדויק כי האדם עבר התקף לב. לא, זה לא נכון, רק הבעיה היא בחסימה של העורקים והיא יכולה להיות בלב או בכל מקום אחר.
לצערנו, למעלה מ- 50% מתים מבעיה זו עוד לפני שהם מספיקים להגיע לבית החולים או לשולחן הצינטורים.
המלצה חד משמעית: בכל מצב של כאבים בחזה או תחושות לא נעימות באזור החזה, יש לפנות לרופא מידית!!!!
מהן באמת הסיבות לחסימה זו? לפי אגודת הלב האמריקאית, הסיבה המרכזית לחסימה זו היא תזונה עשירה בשומן, ועל כך עוד נרחיב בהמשך ונבדוק האם זה באמת נכון.

חשוב לדעת, הנושא של מחלות לב הוא לא נושא של שחור ולבן, כמו הרבה דברים בחיים ובבריאות שלנו, ויחד עם זאת חייבים לדעת: ניתוחים אחרי המוות מלמדים, שחסימת עורקים אצל גברים ממדינות שונות בעולם כגון ארה"ב ויפן מצביעים על אותם אחוזים בדיוק, אבל היחס של מחלות לב אצל אותם קבוצות גיל ומין שונה, על כל יפני אחד שמת כתוצאה מבעיית לב ישנם שישה אמריקניים שמתו. כך מלמד מחקר מלפני 40 שנה.

לסיכום:

* אותה "מחלת לב" המוכרת וידועה לנו היא בעצם מחלה של העורקים, אשר אמורים לספק דם ללב.
* חסימת עורקים - אתרוסקלרוזה - היא בעצם חסימה של פלאק בעורקים אשר גורמת לחסימה באספקת הדם.
* הפלאק יכול להופיע בכל עורק הנמצא בגוף האדם.
* חסימה של העורק יכולה להביא לאוטם ברגע שהחסימה היא מלאה.

חשוב מאד שנבין, נדע ונזכור את ההבדלים בין המחלות / פתולוגיות, ובמיוחד שנדע כיצד אפשר להימנע ממחלות, או בצורה חיובית יותר, כיצד לשמור על בריאות טובה ואורח חיים נכון.

בפעם הבאה אכתוב מעט על כולסטרול, שומנים ומה שביניהם.

אם יש לך שאלות אני כאן.
שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית
בריאות באחריות 24/7