כולסטרול, מחלות לב וכל מה שלא מספרים לנו - חלק I

מבוא

במיילים הבאים אני רוצה לשתף אותך בכמה סודות, שרופא המשפחה לא יספר לך.
אז אם נושא שומנים בדם, כולסטרול, מחלות לב מוכר לך או למי מבני משפחתך, זה הזמן לשתף במייל הזה וכמובן גם בבאים.

חלק גדול מהמידע, שאשתף אותך בו, נלקח מידע אישי של עיסוק ברפואת חירום למעלה מ – 30 שנה, 15 שנים של עיסוק בהומאופתיה גם ביחידות לטיפול נמרץ, ובעיקר מספרו של Dr. Malcolom kendrik אשר עוסק ב- The GREAT Colesterol CON, התרמית הגדולה של הכולסטרול.

במשך עשרות שנים אנחנו מוצפים במידע כזה או אחר, ובמקרים רבים אף במידע סותר בכל הקשור למחלות לב, ובעצם אנחנו אפילו לא יודעים מאיפה להתחיל ולבחון את המצב. לכן לצערי, כל אחד "נאמן" לדרכו של רופאו האישי בכל הקשור לטיפול במחלות לב. הממסד הרפואי המדעי והעיתונות מראה לנו מחקר חדש כמעט מידי שבוע.

לדוגמא: אומגה 3 מדגים טובה לאחר התקף לב, ומיד אח"כ אומרים לנו שאומגה 3 לא טובה לאחר התקף לב. יין אדום מסייע במניעת מחלות לב, ויין אדום אסור בזמן מחלות לב. וקצרה היריעה מלהתחיל ולכתוב כרגע על תזונה נכונה בכל הקשור למניעת מחלות לב או לאחר שהאדם חלה... מותר או אסור לאכול ביצים?!

הטענה של רופאי הלב, התזונאים ורוב אנשי המדע בכל הקשור לתזונה בהקשר למחלות לב היא:
אם תאכל יותר מידי שומן המכיל כולסטרול בכלל ושומן בפרט, רמות הכולסטרול בגופך ובדמך יעלו. עודף כולסטרול בדם יתמקם בדפנות כלי הדם, דבר אשר יגרום להם להיות צרים יותר, ואז לאורך הזמן כלי הדם יחסמו, זרימת הדם ללב תקטן דבר אשר יגרום למחלות לב או להתקף לב.

החל משנות השישים המוקדמות החלו מחקרים שונים לבחון האם יש צורך להוריד את רמת הכולסטרול או לא.
בשנת 1971 פורסם המחקר הראשון בראשותם של ד"ר אקירה אנדו ומאסו קורודה בנושא הסטטינים. התפקיד המרכזי של הסטטינים הוא להוריד את רמת הכולסטרול בגוף, ובכך יש הטוענים כי לסטטינים יש תפקיד במניעת מחלות לב וכלי דם. על מנת לא להיכנס לאין סוף מאמרים, לא אפרט את תופעות הלוואי המוכרות כתוצאה מלקיחת תרופה זו.

ברשותך, אני רוצה להציג עמדה מוכרת וידועה בשנים האחרונות בנושא של תזונה, כולסטרול ומחלות לב, ובמיילים הבאים ארחיב על כך:
- לתזונה מרובה בשומנים בריאים אין כל השפעה על רמות הכולסטרול בדם.
- רמות כולסטרול גבוהות לא גורמות למחלות לב.
- לקיחת סטטינים לא מונעת מחלות לב ע"י הורדת רמת הכולסטרול בדם.

אני לא היחידי שטוען טענות אלה, ובמקביל אפרט בהמשך מהן כן הסיבות למחלות לב וכיצד כן ניתן למנוע אותן, ואם חלילה המחלה כבר קיימת, אז כיצד ניתן לשפר את הבריאות, ולא מדובר על לקיחת תרופה או פעילות של כמה דקות ביום.


אז, אם הנושא מעניין אותך, אני כאן לכל שאלה ומזמין אותך להישאר ולהיות מעודכן.

שלומי זילברמן - הומאופתיה קלאסית
לקחת אחריות על הבריאות
054-4420462