רמדי הומאופתי לטיפול בהרעלת מזון

מי לא סבל לפחות פעם אחת בחייו מכאבי בטן, שלשולים, הקאות, תחושה של הרעלה – והאמת זאת לא רק תחושה, זאת הרעלת מזון!

מהי בעצם הרעלת מזון?

הרעלת מזון זהו מצב, שהוא האוכל והמזון, אותו אנו מכניסים למערכת העיכול, גורם לחולי ובמקרים קשים יכול להסתיים גם במוות.

הרעלת מזון נגרמת ע"י מחולל מחלה, רעלן, המצוי בתוך המזון אותו אנו אוכלים. רעלן זה עלול לגרום לכאבי בטן חריפים (אשר בדרך כלל מגיעים בהתקפים), שלשולים, בחילות והקאות, חולשה כללית, ועליה בטמפ' של הגוף.

הסיבה המרכזית להרעלת מזון היא אוכל מקלוקל. לרוב כתוצאה מאי שמירה על היגיינה כללית כגון שטיפת ידיים של הטבח, השארת המזון למשך זמן רב מחוץ למקרר (דבר אשר גורם להתרבות של חיידקים במזון עצמו) וטיפול לא נכון במוצרי המזון.

מניסיוני כהומאופת, הרעלות מזון נפוצות מאד בקרב "אנשי שטח", מטיילים, אשר רמת הסניטציה (ההיגיינה) בשטח היא ירודה. 

הרעלת המזון תופסת את האדם בדיוק ברגע הכי לא מתאים לו, כמו ביום השני של החופשה ולעיתים כבר במהלך הטיסה לחו"ל. אבל אנחנו יכולים לעיתים "לחטוף" הרעלת מזון (קלקול קיבה) בארוחת שבת בבית, במסעדת יוקרה, בקיצור בכל מקום, בכל שעה וללא הזהרה מוקדמת.  

וכן, אפשר לסייע ולטפל במהירות ע"י רמדיז (הכנות הומאופתיות), ולכן אני ממליץ לכל מי שנוסע/ת לטיול, גם פה בארץ, שתהיה לך ערכה קטנה של רמדיז לטיולים. ערכה כזאת יכולה להציל חופשה ולמנוע סבל רפואי ואישי.

אחת הרמדיז שיכולות לסייע לנו באופן מיידי בהרעלת מזון היא Arsenicum album.

תמונת המחלה תהיה:

  • חוסר שקט נוראי.
  • פחד מהמחלה עצמה.
  • תחושה של קור עז בגוף.
  • כאבי בטן התקפיים אשר מלווים בשלשולים והקאות.
  • חולשה.
  • רצון לשתות הרבה מים אבל "בשלוקים" קטנים מאד.

אפשר וניתן לסייע בעזרת הומאופתיה קלאסית, נכונה טובה ומקצועית במגוון סיטואציות בחיי היום יום. אפשרי תמיד ליצור עימי קשר ואשמח לסייע לפני נסיעה לטיול או חופשה וגם אם חלית בסוף השבוע בבית.

רק בריאות!

מוזמן ליצור איתי קשר ולהתייעץ בכל ענין, לחזור למאמרים או לדף הבית.