רמדי הומאופתי לדלקת בשד בזמן הנקה

טיפול בדלקת השד

יום שבת, שמונה וחצי בבוקר. הטלפון מצלצל, מהצד השני של הקו אני שומע את יעל, בוכה בכי קורע לב, וברקע את התינוק בין ארבעת הימים בוכה. "שלומי, סליחה על ההפרעה בשבת אבל.... כואב לי מאד". כך מתחילה השיחה, שיחה שלצערי אני מכיר די הרבה ב- 15 שנים האחרונות כעיסוקי כהומאופת.

יעל בת 36, הריון שני ולידה שנייה, בלידה האחרונה, זאת מלפני ארבע ימים עברה יעל בבית חולים, ללא אפידורל וללא תרופות רק ע"י הומאופתיה, ואת חווית הלידה שלה עם הומאופתיה אפרסם במאמר אחר. בואו ונחזור לשיחת הטלפון של שבת בבוקר.

לאחר שאני אומר לה שהיא לא צריכה לבקש סליחה, ואני כאן עבורה 24/7 גם בשבת, אני מבקש שתספר לי מה קרה.

יעל: "הכל היה בסדר אתמול בערב, הנקתי את הילד, אכלנו ארוחת ערב, והלכתי לישון יחסית מוקדם בכדי שאוכל לצבור מעט כוחות ללילה נוסף של הנקה. בשלוש לפנות בוקר התעוררתי עם תחושה לא נעימה בחזה, השד הימני חם יותר מהשמאלי, ולא הצלחתי להניק אותו. בחמש בבוקר הכאבים התגברו, הכאב התפשט גם לצד שמאל, החזה אדום, חם ותחושה של אבנים שאני הולכת בבית. יש לי הרגשה שיש לי חום, מפחדת למדוד. התקשרתי למוקד הרפואי ואמרו לי שכנראה מדובר בדלקת! מה עושים?"

דלקת בשד, או בשמה הרפואי מסטיטיס, היא דלקת נפוצה ושכיחה מאד בקרב נשים מניקות. 

הדלקת גורמת לנפיחות בשדיים, תחושה של חום בשד המודלק, אודם מקומי ובמיוחד כאב עז. לעיתים נראה גם עלייה בחום הגוף מעל 38 מעלות, צמרמורות וכאבים בכל הגוף. 

הסטטיסטיקה מדברת שכל אישה עשירית שמניקה עלולה לקבל את אותה דלקת בחודשים הראשונים לאחר הלידה.

קיימות שתי סיבות מרכזיות לדלקת בשד לאחר לידה:

  1. דלקת הנגרמת כתוצאה של חסימה בצינוריות החלב בשד לאחר הנקה, והימצאות חלב בצינוריות. תופעה זו שכיחה יותר כאשר ישנה בעיית הנקה אצל היולדת.
  2. דלקת זיהומית בשד.

טיפול לא נכון, עלול לגרום לסיבוכים ודלקות משניות וקשות יותר.

נחזור ליעל, המלצתי לה להיבדק ע"י רופא על מנת שיאשר כי מדובר בדלקת וימליץ לה על טיפול מתאים (לפעמים לאחר טיפול זה שכולל אנטיביוטיקה האישה מפסיקה להניק), ובינתיים שבעלה יגיע אליי על מנת שאוכל לתת לה רמדי.

תוך שעה יעל החלה לקחת את הרמדי, מנה אחת כל שעה, לאחר שלוש שעות, בזמן ההמתנה לרופא שיגיע לביקור בבית, היא מתקשרת ומעדכנת, "שלומי! אין לי חום. הכאב בשד ירד ב- 70% והצלחתי להניק."

הנחתי את יעל כיצד להמשיך עם הרמדי, וכמובן לעדכן אותי בעוד כמה שעות מה שלומה.

הרופא ששמע את כל הסיפור ואת ההטבה לאחר הרמדי, אכן אישר שמדובר במסטיטיס, נתן מרשם לטיפול אנטיביוטי (כמובן) ומצד שני שיתף פעולה ואמר, אם המצב ממשיך להשתפר אז אין צורך באנטיביוטיקה, אם חלילה יעלה החום תתחילי גם עם הטיפול התרופתי.

12 שעות לאחר ההחלה עם הטיפול ההומאופתי, הדלקת חלפה כמעט לחלוטין, 24 שעות מאוחר יותר, כבר לא היה זכר לחום, לאבנים בשד ויעל המשיכה בהנקה רגילה ללא טיפול תרופתי נוסף.

הומאופתיה קלאסית, נכונה טובה ומקצועית יכולה לסייע לך כמעט בכל סיטואציה ומצב, גם במצבים אקוטיים, דלקות שונות וכמובן גם בהיריון ולידה.

מוזמן/ת ליצור איתי קשר ולהתייעץ בכל ענין, לחזור למאמרים או לדף הבית.