כיצד מורידים שומנים בדם ללא תרופות?

איך יורדים בכמות השומנים בדם מ- 500  ל- 100 (מ"ג אחוז) בכמה חודשים? 

טריגליצרידים - הוא סוג של שומן הנספג מהמזון אותו אנו אוכלים וגם מיוצר בכבד. רמות גבוהות של טריגליצרידים בדם מהוות סיכון למחלות לב. עליית טריגליצרידים יכולה להיגרם בעיקר מאכילת פחמימות וסוכרים בכמות גבוהה מידי ( פירות, מיצים טבעיים, דבש, סוכר, מתוקים ועוד..) רמות טריגליצרידים גבוהות (היפרטריגליצרידמיה) נפוצות בעיקר אצל אנשים הסובלים מעודף משקל, סוכרת או אנשים המרבים בשתיית משקאות אלכוהוליים. רמה תקינה של טריגליצרידים בדם היא מתחת ל 200. כאשר מדובר על אנשים החולים במחלות לב או סוכרת בנוכחות סוכרת או מחלת לב מתחת ל- 150. 

מומלץ מאד לערוך בדיקה תקופתית של השומנים בדם אם אתם סובלים ממחלות לב ועודף משקל ו/או תזונה לא מאוזנת. 

טיפול בשומנים בדם

  • הטיפול התרופתי הניתן היום הוא סטטינים – אלו תרופות המעכבות את ייצור כולסטרול הכבד כגון:  סימבסטטין, לובסטטין, ואטורבסטטין.
  • תזונה נכונה.

תופעות לוואי 

כמו לכל תרופה, גם לסטטינים תופעות לוואי. תופעות הלוואי השכיחות כוללות כאב ראש, הפרעות מערכת עיכול (בחילה, עצירות, שלשול וכאבי בטן), נפיחות, עייפות, חולשה, נדודי שינה וחלומות בלהה. תופעות לוואי שכיחות פחות כוללות כאבי מפרקים, התעבות ואף קריעה של גידים, חוסר תיאבון, נשירת שיער ועלייה במשקל. תופעות לוואי נדירות כוללות דלקת בלבלב, לופוס ונוירופתיה פריפרית בשל רגישות יתר לסטטינים. עלייה באנזימי הכבד סטטינים במינונים גבוהים עלולים לגרום לעלייה באנזימי הכבד: AST ,ALT ,ALP. עלייה עד פי שלושה מהנורמה, לרוב, אינה מצריכה את הפסקת הטיפול. וזאת רק ההתחלה של הרשימה.

אפשר גם אחרת!

השאלה היא האם ניתן אחרת? האם ניתן להוריד שומנים בדם בצורה נכונה, בריאה, וכמובן תחת פיקוח? התשובה היא כן! יש דרך נכונה טובה ובריאה לעשות זאת! אפשר לסייע לך, בשילוב של הומאופתיה ותוספי תזונה/ מזון, ניתן להוריד את כמות השומנים בדם, לקבל תוצאות טובות יותר של בדיקות דם ואף להוריד את כמות התרופות שלך.

מוזמן ליצור איתי קשר ולהתייעץ בכל ענין, לחזור למאמרים או לדף הבית.