האם ניתן לטפל בדלקות אוזניים?

הילדה שלי קיבלה כבר 3 פעמים אנטיביוטיקה בגלל דלקות אוזניים חוזרות. האם יש טיפול אחר?

חשיפה רבה לתכשירים אנטיביוטיים ושימוש ממושך, מובילה להישרדות ולעמידות גוברת של זני חיידקים זיהומיים לסוגים שונים של אנטיביוטיקה. במחקר שהקיף אוכלוסייה של 919 תינוקות וילדים עד גיל 7, נמצאו בבדיקת משטח הגרון בקרב 52.7% מן הילדים חיידקים פנאומוקוקים העמידים לפניצילין. שני שליש מהילדים טופלו באנטיביוטיקה לפחות פעם אחת בשנה שקדמה למחקר, בעיקר בשל דלקת באוזן התיכונה. 

מסקנות: הטיפול באנטיביוטיקה העלה במידה ניכרת את הסיכון לנשיאת חיידקים עמידים ? 13.9% לעומת 1.8% בקרב ילדים שלא טופלו באנטיביוטיקה במהלך השנה. 

סיכוני השימוש באנטיביוטיקה: 
  •  החלשת מערכת החיסון. 
  • עלייה בחשיפה לזיהומים. 
  • התפתחות חסרים תזונתיים. 
  • ירידה ביכולת הגוף להתמודד עם מחלות. 
  • פגיעה בחיידקי מעיים ידידותיים. 
  • התפתחות מחלות על רקע אלרגי ודלקות כרוניות בעור, במעיים ובמערכת הנשימה. 
  • עומס רב על הכבד והכליות. 
עקב הסיכונים בשימוש באנטיביוטיקה, המליץ ארגון הבריאות העולמי (WHO) על תוכנית עולמית, שמטרתה להביא לצמצום השימוש בתרופות אנטיביוטיות. שימוש מוגזם באנטיביוטיקה לכאבי גרון (JAMA 2001). 

  1. החוקרים מסכימים כי יותר מ- 80% מהחולים עם כאבי גרון סובלים מזיהום בדרכי הנשימה העליונות ואין לתת להם טיפול אנטיביוטי. 
  2. חולים שטופלו באנטיביוטיקה קיבלו טיפול שאינו מומלץ ב- 68% מהביקורים עבור זיהום נגיפי ולא הפיקו כל תועלת מהטיפול. 

מתן אנטיביוטיקה אינו יעיל לטיפול בדלקת האוזן התיכונה!!! דלקת האוזן התיכונה הינה בעיה בריאותית נפוצה המופיעה בגיל הילדות, היא נמצאת בראש רשימת המחלות השכיחות ביותר. דלקות אוזניים חוזרות מופיעות בקרב 40%-20% מהילדים עד הגיעם לגיל 6. (The Pediatric Infection Disease Journal (2000) במחקר השתתפו ילדים שקיבלו הכנה הומאופתית. לראשונה הוכח באופן מדעי כי לתרופה הומאופתית השפעה חיובית על טיפול בדלקות אוזניים בקרב ילדים. 


2001 BMG 

במחקר השתתפו 315 ילדים בגילאי 10-6, נעשתה השוואה בין מתן טיפול אנטיביוטי מיידי לבין רישום מאוחר של אנטיביוטיקה לדלקת באוזן התיכונה. נמצא כי מתן טיפול אנטיביוטי מיידי עזר לשיפור הסימפטומים לאחר יותר מ- 24 שעות (פרק זמן בו ממילא נצפית מגמת שיפור התסמינים ללא טיפול). המסקנה ברורה: אלימינציה של מזונות מעוררי ליחה נטילת פרוביוטיקה וטיפול הומאופתי הם הדרך היחידה לטיפול ולמניעת חזרתה של הדלקת ולא מתן אנטיביוטיקה המפגינה במקרה זה אוזלת יד. 

 

החיידקים מנצחים את האנטיביוטיקה: 70% מהחיידקים הגורמים לדלקות אוזניים עמידים לתרופה עקב שימוש מוגזם בתרופה. לפחות חצי מהילדים המקבלים אנטיביוטיקה אינם זקוקים לתרופה. כל ילד בארץ חולה בממוצע 1.5 פעמים בדלקת אוזניים במהלך השנתיים האחרונות לחייו. לדברי פרופ' רון דגן, מנהל היחידה למחלות זיהומיות בבי"ח 'סורוקה', "השימוש הנרחב באנטיביוטיקה עלול לגרום נזקים חמורים". 

היתרונות בטיפול הומאופתי אצל ילדים ובכלל:

  • טיפול ללא כאב לילדך.
  • טיפול ללא תופעות לוואי.
  • טיפול ללא התמכרות.
  • טיפול בשורש הבעיה ולא רק במצב האקוטי.
  • חיזוק המערכת החיסונית של הילד אשר מאפשרת יכולת התמודדות טובה יותר בעתיד עם מגוון מחלות. 

ולמה הומאופתיה אצלי? - אני מלווה את הילד ואותך 24/7 בכל שאלה ובכל מצב ולא רק מענה נקודתי. והכי חשוב, מה שמעניין אותי זה הילד שלך ולא רק המחלה ממנה הוא סובל. מקווה שהתמונה ברורה עכשיו מעט יותר.